Man får inte kissa på miouren!

(^ läs på gotländska, förstås)

Idag var vi alltså på muren igen, fast en annan mur. Den vi åkte till idag heter Hunaghua, vilket betyder gul blomma. Den gick förr i tiden över en flod, men sen rev de ner den bit som gick över floden och byggde en damm av stenarna. Vid den dammen väntade vår minibusschafför medan vi klättrade omkring i två-tre timmar.







Den här delen av muren är egentligen avstängd, men det struntade alla i, och klättrade där ändå. Avgiften var 2 yuan per person, vilket man gav till ett par gamla gubbar med en hemgjord skylt som satt vid stigen upp till muren. För att komma upp på själva muren var man tvungen att klättra upp för en en liten stålstege och klämma sig in genom ett ganska litet hål.




Det var otroligt dimmigt idag (vilket vi var rätt glada äver, det var varmt nog utan en gassande sol) men man kan ändå se muren ringla sig iväg i fjärran.




Den högsta punkten vi kom till var ett vakttorn. Därinne fanns en stege som någon snickrat själv genom att surra ihop pinnar med ståltråd. Den klättrade de modiga upp för, och belönades med en fantastiskt utsikt.




Det var rätt brant.






På vägen tillbaka stötte vi på något sorts märkligt magiskt fält där gravitationen verkade mycket annorlunda...

Kommentarer
Postat av: Lisa

Hahaha, bilden längst ner är oslagbar. Marcus ser ut som om han står sådär varje dag, helt naturligt. Hahah, sjukt kul.

2011-05-30 @ 19:31:14
Postat av: Anonym

Tack igen alla i kollektivet, ni gjorde min resa till den fantastiska upplevelse det blev!

2011-06-01 @ 00:24:38
Postat av: Katinka

2011-06-01 @ 00:30:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0