好好学习

För det första får vi lov tt be om ursäkt för det långa uppehållet i bloggandet, och förklara att det endast beror på att vi alla fem har lytt våra lärares goda råd: 好好学习 (studera flitigt).

Lite info om kinesiskaundervisningen på 中国传媒大学 (Communications University of China):

Första dagen i skolan började med ett prov. Provet påverkar inte våra betyg alls, utan var bara till för att dela in oss i grupper. Grupp 1 är nybörjare, grupp 6 pratar nästan flytande. Musketörerna hamnade lite utspritt, men efter lite eftertanke har två av oss bytt grupp, och nu går vi alla tillsammans i grupp 4.

Vi har fyra ämnen: allmän kinesiska, hörförståelse, talad kinesiska och tidningsläsning. Alla fyra går dock till på ungefär samma sätt: vi läser/lyssnar på en text, och sen förklarar lärarna alla nya ord så att alla förstår. Lärarna pratar enbart kinesiska hela tiden, vilket är både ganska jobbigt och väldigt bra.

Något som är udda är att det hela tiden känns som om vi går i en mellanstadieskola. Vi har inte föreläsningar; vi har lektioner. Vi har ett klassrum med skolbänkar (inte sådana med lock, men nästan) som bara de allra minsta musketörerna får plats i på ett bekvämt sätt. Svarta tavlan är faktiskt svart, och inte vit som hemma i Engelska parken, och man skriver på den med kritor. Vi läser högt i kör ur våra läseböcker.

Ett intressant fenomen är våra lärare. Alla fyra är (att döma av utseendet) under 30 år gamla, alla fyra är kvinnor, och (nästan) alla fyra är attraktiva. Alla fyra är dessutom riktigt bra lärare, iallafall hittills. Jackpot, liksom.

Lektionerna är från 8 till 12 varje vardag, och efter det pluggar vi hemma i ytterligare 3-5 timmar, så tiden över för att göra intressanta saker som man kan blogga om är en aning knaper. Men vi hoppas att vi ska kunna effektivisera oss en aning i framtiden, och ska försöka hålla bloggen lite mer uppdaterad.

Andra roliga saker som har hänt sedan sist:
  • Milady de Winters vän Ester har flyttat in i The Rabbit Hole temporärt
  • En studentpub vid namn Drunken Panda har besökts
  • En man från Samoa har på en och samma kväll raggat på samtliga kvninnliga musketörer plus Ester
  • Vi har hittat en cool pub/café: mitt framför baren växer ett träd upp genom golvet och vidare upp genom taket. Där finns gott te, en massa gamla böcker som man får låna eller köpa, och en snygg bartender som ger utslag på Porthos gaydar. Vi kallar det Café Lesbos.

Kommentarer
Postat av: Olle Brink

Tack för den utförliga redovisningen av studiesituationen. Vi hade börjat undra lite här hemma vad ni egentligen gjorde därborta. Några som helst studier nämndes ju inte i inläggen. Studera nu flitigt så ser vi fram emot nästa blogginlägg när det kommer. -- P

2011-03-08 @ 21:40:42
Postat av: Hella

Det låter kul!! Hur går det med lilla ögat?

2011-03-08 @ 23:05:21
Postat av: annikas bella

jag gillart!

2011-03-10 @ 15:08:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0