Zhengzhou

Äntligen är vi fulltaliga. Rochefort, tidigare kallad Ica, har slutit sig till kretsen efter över en timmes frenetiskt letande efter henne på tågstationen.

Trots att vi bara varit i Zhengzhou i precis ett dygn har vi redan hunnit med en hel del. Vi har sett mer smog än i hela Peking, vi har ätit fantastisk uighurisk fisk och vi har sett en vägg med graffitin: Free AIWW (Ai Weiwei, den fängslade konstnären). Precis innan vå åkte hit, vid tågstationen i Kaifeng,  träffade vi även en intressant man som har hittat botemedlet mot AIDS och leukemi.



Det var inte så många som trodde på honom, tyvärr, så han bodde fortfarande på gatan och delade ut små kuvert med rosa papper där det stod om hur läkare inte är lösningen. Han var väldigt trevlig. Han skrev även meddelanden på gatan.

"Den amerikanska AIDS-sjukan är lättbotad. Det amerikanska folket och jag kommunicerar. På en dag kan tio tusen människor botas."

Kommentarer
Postat av: Lisa

Åh, vilka fina bilder. Resan verkar ju bara bra än så länge! Kvinnan i rutig skjorta verkar dock lite svår... Jag misstänker att det hade varit näst intill omöjligt att göra det ni gör utan kinesiska-kunskaper!! Gos

2011-07-06 @ 00:07:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0