Nä!

Lite strul har inträffat. Efter flera timmars uppladdning och inventering inför den 17 timmar långa resan på hard seat, står vi på gatan och försöker desperat få tag i en taxi att ta oss till tågstationen. Men icke. Ingen stannar. Vi springer till en busshållsplats, men icke. Bussen, när den äntligen efter en kvart kommer, går i ca 10 km i timmen, och vi är framme vid tågstationen 7 minuter efter att tåget har gått.

Efter en hel del konfererande fram och tillbaka, bestämde vi oss för att stanna i Kunming i ytterligare några dagar, istället för att stressa iväg till Guilin imorgon och sen stressa iväg till Hongkong. Vi ska nu stanna här till på söndag, och då åka direkt till Guangzhou (26 timmar, men vi får sängar), varifrån vi kan ta en buss (1 timme) till Shenzhen, staden som man måste gå igenom för att ta sig till Hongkong om man inte flyger.

Lite ironiskt egentligen, eftersom vi hela tiden pratat om hur vi borde vara en längre tid här i Yunnan, hur soft det är här och hur vi definitivt ska komma tillbaka hit.

Kommentarer
Postat av: Lisa

Misströsta inte Guilin, det finns ju kvar till nästa Kinaresa. Kan för övrigt berätta att hippiebyn är EXTREMT turistig, tänk Pukket och att det är väldigt dyrt där, tänk Visby.

2011-07-14 @ 13:46:26
Postat av: Lisa

Misströsta inte Guilin, hippiebyn är extremt turistig, tänk Pukket, och mycket dyr, tänk Visby i juli.

2011-07-14 @ 14:02:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0