En stad av T

Yunnan, den provinsen där vi är nu, är känd för att producera mycket te, och bra te. Porthos är känd för att älska mycket te, och bra te. Hon har även undervisat och inspirerat övriga musketörer att också gilla te på kinesiskt vis. Därför spenderade vi i princip hela dagen igår med att vandra omkring i vad som inte kan  beskrivas som något annnat än en te-stad. Det var ett område här i Kunming, omgärdat av små murar med öppna portar, innanför vilka alla husen var små tebutiker. Vi drack litervis av Pu'er, Yunnans specialité, och köpte kannor, koppar, blommor, teknivar, tebrickor, teburkar, teväskor och flera kilo te. Alla fem gick fullastade därifrån.

Idag ska vi checka ut från vårt hostel, låsa in våra väskor och se om vi kan suga ut några sista timmar av shopping och strosande ur Kunming innan vi kliver på ännu ett av våra favorittåg: 18 timmar på hard seat till Guilin.

Kommentarer
Postat av: Dryg

Ursäkta min nyfikenhet, men vad använder man en 'tekniv' till? I min värld är inte te tillräckligt segt för att man ska behöva skära det :P

2011-07-13 @ 13:07:11
Postat av: Lisa

Åh Gulilin, det är det finaste stället i Kina. Det finns enn hippieby där, just saying..

2011-07-13 @ 14:34:37
Postat av: Aramis

Älskling: Pu'erte packas hårt i runda kakor, typ som liten, tjock frisbee. När man ska bryta loss en bit för att koka te av, så använder man en liten, smal kniv, som är som en syl, fast tillplattad. En tekniv. Du ska få se när jag kommer hem.



Flis: Ja, vi hörde om hippiebyn. Vi hade bokat hostel där.

2011-07-14 @ 07:35:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0