Kinesbarnsafari!

Idag gick vi omkring på Tiananmen (Himmelska fridens torg) och fotade söta kinesiska barn. Först smygfotade vi, sen insåg vi att kinesiska föräldrar oftast blir otroligt stolta om man vill fota deras barn. Eftersom de flesta är lediga även idag så var det många barnfamiljer där (mest enbarnsfamiljer, såklart) som kommit till Peking för att turista. Flera smygfotade även oss västerlänningar, eller pekade ut oss för sina barn.







I den enorma kö man var tvungen att gå igenom för att komma ut på torget var det så trångt att barnen fick bäras, och stack upp som små rosa blommor ur folkmassan.











Många av flickorna hade stora diadem med olika blommor på, nästan som skådespelare i Pekingopera.






Angående djurmössorna har vi räknat ut att vi hade fel; man har nog inte alltid sitt eget djur. Det finns massor av barn med kaninmössa som omöjligen kan vara födda i kaninens år, eftersom det sist hände för 12 år sedan, och de är inte så gamla.






När vi trodde att vi fotat färdigt, och lagt undan kameran, då kom de. Safarins fulländande par:



Kinesiska tvillingflickor!

Kommentarer
Postat av: Porthos aka Moa

Barnsafari är ju den bästa sorten!

2011-02-04 @ 11:56:41
Postat av: Anna

Moa: När du kommer hit ska vi köra en gamla-kineser-i-hutonger-safari!

2011-02-04 @ 14:02:07
Postat av: Weiwei Fang

Haha!! Chinese parents are incredibly proud of their kids!! Very interesting observation and pictures! I remeber when I was a kid I had a tiger hat!

2011-02-05 @ 15:36:53
Postat av: ica

bild nummer fyra, ni har lyckats hitta en sån där blåbärskindad unge. har mest sett det på sminkade kineser, barn som vuxna, vilket får mig att tro att det är någon slags trend, men det är skumt! kinesungar är allt bra söta :) gillar klädmatchningen :)

2011-02-05 @ 17:36:28
URL: http://vlogistica.blogg.se/
Postat av: Lisa

Barnsafari! Varför har jag inte tänkt på det tidigare??? Kanske för att att svenska föräldrar skulle bli livrädda om man började fota deras barn. Pedofil! Pedofil!Finns del sälmössor?

Gos

2011-02-06 @ 09:02:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0