Äventyr i parken och chill i kuddhavet

Kina är ett konstrasternas land, sa de på realiakurserna. Idag fick vi (än en gång) se att det var sant.

På väg till IKEA, som ligger i ett relativt rikt område, finns en park. En genväg, tänkte musketörerna, och begav sig in i grönskan. Vackra träd, torra men stora gräsmattor och fridfulla stigar ledde genom parken mot IKEA. TIlls det var ungefär tre hundra meter kvar. Då dök en vild hund upp vid vägkanten, som morrade hotfullt åt oss. Vi gick förbi så snabbt vi kunde, och hunden började då skälla, och hoppa lite mot oss. Vi gick lite fortare. Sen upptäckte vi att vi hade gått in i ett hörn av höga stängsel. Framför oss fanns ingen väg ut ur parken, och bakom oss kom hunden närmare, galet skällande. I ett utbrott av äkta, ädel musketöranda bestämde vi oss för att fly på det mest heroiska sätt vi kunde komma på. Stora bitar av stängslet lossnade när vi med fara för våra liv (eller åtminstone våra kläder) klättrade över stängslet och hoppade ner på andra sidan.

Där, på andra sidan stängslet, var allt frid och fröjd; en toppmodern motorväg och ett tre-våningars IKEA lika svenskt som självaste Sverige. Konstraster, som sagt.

På IKEA utförde vi äntligen det som vi planerat ända sen vi bestämde oss för att bo i kollektiv överhuvudtaget; vi köpte 30 kuddar och la dem i en hög på en matta i ett hörn av lägenheten. Där ligger vi nu, i skrivande stund, och dricker rom och cola. Efter en dag av att bli jagad av vilda hundar känns det helt okej.


Kommentarer
Postat av: Olle Brink

Från ett kallt Sverige finns inte mycket mer att berätta än att ljuset börjar komma tillbaka och att solen visat sig vissa stunder. Ni ska ändå veta att ni inte skriver för blinda ögon utan att er blogg är "hot stuff" härhemma. Morsning!

2011-02-25 @ 20:38:47
Postat av: Olle Brink

Dessutom: En hälsning till Athos från Håkan (baryton). Spelar du mycket i Kina?

2011-02-25 @ 20:50:43
Postat av: Karl

Njae, jag har inte tagit med mig något instrument eller köpt något brassinstrument här än, men jag såg en trombon med kvartsventil för det otroliga priset 900 kronor på ett ställe, så om jag bara hittar det rätta stället att spela så tänker jag göra det. Det är bara att lägenheten är lite för liten för trombonetyder. Om det finns någonstans man kan spela på campus, orkester eller övningsrum, då bär det dit. Och sen letar jag ju efter en barocktrumpet...

2011-02-26 @ 01:59:20
Postat av: Lisa

Alla hundar borde skjutas av.

2011-02-26 @ 18:28:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0