En fråga om moral

För några veckor sedan kom vår lärare och gav oss ett papper. Fyll i här vilka sporter ni vill tävla i på skolans två idrottsdagar, sa hon. Jaha ja, tänkte vi, vi kommer alltså att ha idrott istället för lektioner i två dagar. Men icke sa nicke. Det handlade istället om idrott istället för ledighet i två dagar. Däremot var det inte, som vi tidigare trott, obligatoriskt. En lång diskussion följde om hur moraliskt det skulle vara att helt enkelt strunta i att gå, trots att de flesta av oss redan skrivit upp oss på flera tävlingar (någon had dessutom skrivit upp Aramis på spjutkastning, trots att hon aldrig lyft ett spjut förr). Å ena sidan hade vi sett fram emot att ha en (relativt) lång semester, å andra sidan hade vi blivit lovade t-shirtar för dem som deltog.

Slutsatsen blev följande: Vi hämtade ut våra t-shirtar dagen innan tävlingarna skulle börja. Första tävlingsdagen skolkade Aramis, och blev hånad för sin immoralitet av övriga. Andra tävlingsdagen vaknade övriga med träningsvärk, och bestämde sig för att det kanske inte var så omoraliskt att skolka trots allt.

Så idag blev istället en dag av slött promenerande runt ett par köpcenter i de rikare delarna av Peking på jakt efter bra bokaffärer, avrundad med några glas rom och cola i kuddhavet.


Kinesiska köpcentrum, modell dyrare (böckerna är dock fortfarande rätt billiga)


Mycket mysig bokaffär, inredd mer som ett vardagsrum än som en butik.


Ett av köpcentren vi var i sträckte sig över två kvarter, och man kom mellan dem genom en undergordisk gång under gatan, utsmyckad med konst och coola lampor.


Ingenting är fär gulligt i Kina, vilken förmodligen är anledningen till att Hello Kitty fortsätter att göra succé i alla samhällsklasser.



Om man skulle tycka att en muffin inte riktigt är söt nog, kan man ju alltid trycka ner en kaka i den...

Kommentarer
Postat av: ica

Om den där butiken var mitt vardagsrum hade jag aldrig lämnat det!! Önskar jag hade ett sånt awesome. Ska se om jag kan övertala Elin <3

2011-04-29 @ 18:21:25
URL: http://vlogistica.blogg.se/
Postat av: Zäta

Va fin header!!!!! Och fina bilder! Och puss!

2011-04-29 @ 21:36:47
URL: http://zettermark.blogg.se/
Postat av: Athos

Någon glömde visst att nämna att någon annan sprang mellan en höjdhoppstävling och en kulstötningstävling som pågick samtidigt på olika sidor av en fotbollsplan, men det är väl inte så överraskande eftersom denna första någon inte var så överdrivet närvarande då, till skillnad från de pålitliga vapendragare som höll i den andra någonens ryggsäck under tiden. Tillägas kan att sagda någon inte hade några fler tävlingar efter 200 meter klockan 11 igår. Å andra sidan, Böcker!!!

2011-04-29 @ 21:57:24
Postat av: Moa

Tack zäta <3

2011-04-30 @ 07:31:59
Postat av: Olle Brink

Roligt att ni "sportar" också, även om lite och motvilligt. Fast vi läser ju förstås om era promenader och era reflektioner, och uppskattar både dem och bilderna. Gunnel

2011-04-30 @ 10:21:53
Postat av: Hella

Kan jag skriva ut alla sidorna och ge dem till mormor? Mals? Hon vill läsa om hur ni har det och så..

gos

2011-05-09 @ 09:20:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0